Dolomieten: 10 favoriete beelden

Het cliché wil dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden. Dus laten we in deze blogpost de foto’s aan het woord. Een – zeer pijnlijke, kill your darlings – selectie van onze tien favoriete snapshots uit de Dolomieten.

In willekeurige volgorde. Bon, we weten allemaal dat dit een leugen is: in volgorde waarin wij rondgereisd zijn. En ook bijna allemaal in portret, want ik doe niet graag van landscape.

1. Alpe di Siusi / Seiser Alm

Dit is de eerste foto die ik nam bij aankomst aan de Seiser Alm. Het gebergte staat er amper op, maar ik geef al mijn geld om daar na mijn pensioen ook zo te zitten met Het Lief.

2. Chiesetta di San Giovanni (Ranui) / St. John’s Church

Een Insta-hype tot en met, maar als amateurfotograaf moet je soms ook proberen de classics op camera te leggen. En dat allemaal met een 50 millimeter. Ge wilt niet weten hoe hard bovenstaande foto gecropt is. Mijn fotografieleerkrachten draaien zich allemaal om in hun bed (want ja, ze leven nog allemaal, dus in hun graf zou raar zijn).

3. De camping

We hadden de allerlaatste campingplaats op hier, met dit prachtige uitzicht. Een half uur lang gekeken naar paragliders die door de gouden lucht sjeesden.

4. Adolf Munkel Trail

Een mooie, afwisselende wandeling – het Adolf Munkel pad. Maar mijn favoriete moment was toch telkens wanneer dit gebergte tussen de bomen door kwam.

5. Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen

Tre Cime zijn hét symbool van de Dolomieten dus onze moed zakte in onze schoenen toen we er BIZAR VROEG arriveerden om te ontdekken dat het hele plateau in een dikke mist omhuld werd. Dit is het eerste moment waarop de mist op trok en we plots een vlakte, berghut én bergtoppen zagen.

6. Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen

Tussen de mistvlagen door: een prachtig uitzicht.

7. Cinque Torri

Ziet dat licht neerdalen op dat gras dat op eender welk gesteente lijkt te kunnen overleven. Cinque Torri is trouwens een top-tip voor alle geschiedenisliefhebbers, want het gebergte is ook een openluchtmuseum.

8. Lago di Braies / Pragser Wildsee

Bon, sommige tourist traps maken hun naam waar en zijn het misschien gewoon waard om toch eens naar te gaan kijken en het cynisme een knopje minder te draaien? Misschien he.

9. Lago di Braies / Pragser Wildsee

Of ik hier urenlang elke scheet heb gefotografeerd die dit meer liet? Ja. Of Jonas een zenuwinzinking nabij was, aangezien ik die scheten aan het fotograferen was met twee fototoestellen en drie lenzen, die hij telkens moest komen omwisselen? Ook ja.

10. Santuario Madonna della Corona

Oké, oké, deze is fake news, want hij ligt niet echt in de Dolomieten. Maar hij ligt wel en route en het zou dus zonde zijn om ‘m niet mee te pikken.

Bonusbeeld

EsteVan, of Estie voor de vrienden, aan het shinen op een mooie camping. Gewoon, omdat deze foto mij blij maakt.

Gerelateerde berichten

Meer over onze eerste camper-trip door Italië lees je hier.
Alles over onze DIY camper vind je dan weer via deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s