MTV Cribs presents EsteVan: ‘this is where the magic happens’

‘Unieke, charmante en compacte starterswoning met enkele opfrissingswerken voor een avontuurlijk koppel dat de handen uit de mouwen durft steken.’

Ik beeld mij in dat een immobiliënkantoor EsteVan zo zou omschrijven. En er vervolgens 300.000 euro voor zou vragen – exclusief notariskosten. Benieuwd hoe onze charmante, compacte starterswoning op wielen er intussen uitziet? Dan hebben we een heleboel foto’s in aanbieding. Maak kennis met de *kuch* afgewerkte *kuch* versie van EsteVan.

Weten jullie nog toen wij filmpjes maakten en monteerden tijdens de verbouwingswerken. Bahahahahaha, wat een (naïvi-)tijd/teit. Hieronder zullen jullie het moeten stellen met het meest simpele beeldmateriaal: de foto.

De keuken

We beginnen direct met het belangrijkste stuk van EsteVan: la cucina. We bouwden onze keuken volledig zelf, uit populier. Vervolgens waren we het kotsbeu om dingen zelf te maken en kochten we een werkblad, afwasbak en kraan uit een zeer bekende vierletterige, Zweedse winkelketen. Voor ons waren volgende zaken belangrijk bij de keuken:

 • Dat er een kookfornuis met oven geïnstalleerd werd, aangezien ik leef voor ovengerechten.
 • Dat er een voldoende grote afwasbak geïnstalleerd werd met koud/warm water, omdat deze dan ook gebruikt kan worden voor persoonlijke hygiëne.
 • Dat er een voldoende grote ijskast aanwezig is.

Het resultaat:

De werkruimte aka eetruimte aka leefruimte

Omdat we EsteVan ook gebruiken als rijdend kantoor, moest er ook een werkruimte beschikbaar zijn waar zowel Jonas als ik tegelijk kunnen werken. Hiervoor gooiden we enkele ingrediënten in de mix:

 • Twee zitbanken (met bergruimte / elektriciteit onder)
 • Een tafel die naar alle kanten draait, in hoogte verstelbaar is en toch voldoende stabiel is, helemaal geheadhunt uit Italië.
 • Een router die ervoor zorgt dat wij WiFi hebben in EsteVan. Hiervoor maken we gebruik van ongelimiteerde datakaarten per land.
 • Mijn Stoov-kussen (SPONSOR MIJ, IK WIL BEDOLVEN WORDEN ONDER STOOV), dat zorgt voor extra rugsteun én warmte.

Het resultaat:

De slaapkamer

Een must voor Jonas: een bed waar zijn rijzige twee meter in past. Dit betekent dus dat onze slaapkamer een uitschuifbaar bed is waar we in de lengte in slapen.

Het bed schuift uit over de twee zitbanken; die fungeren als steunpalen. Met – en dit was een breekpunt voor Jonas – ruimte om zijn voeten uit bed te laten hangen. Verder is het geen moeilijke, zenne.

Hij heeft overigens als één van onze eerste wapenfeiten gechronometreerd hoe lang het duurt om ons bed op te bergen: twee minuten. Het bed opzetten duurt een vijftal minuten.

Maar de beste feature: EEN WERKEND LEESLAMPJE MET USB-OPLADER. Ik ben hier heel enthousiast over, want dit was kapot in Italië.

De garage

Achteraan hebben we een beperkte garageruimte met hierin:

 • Onze proper-watertank
 • Truma Combi (verwarming en warm water boiler)
 • Tuinstoelen en tafel
 • Ruimte voor wat extra brol

Enkele algemene weetjes:

 • Wij hebben verwarming (op gas of combi gas-elektriciteit) via een Truma Combi. En dat werkt héél goed.
 • Wij hebben een zeer uitgebreid elektriciteitssysteem:
  • Een huisbatterij – dit is de batterij waarop al onze elektrische apparaten (lichten, verluchting, ijskast, USB-laders, 220V-stopcontacten,…)
  • Een inverter – dit is een toestel zorgt ervoor dat wij walstroom kunnen binnenpakken. Zeer kort door de bocht zorgt dit ervoor dat wij 220V stroom kunnen binnenpakken en daar onze 12V batterij mee kunnen laden of onze 12V toestellen op kunnen laten lopen.
  • Een battery-to-battery charger – dit toestel zorgt ervoor dat zodra onze autobatterij opgeladen is, deze de huisbatterij begint te laden tijdens het rijden.
  • Twee zonnepanelen die onze huisbatterij voeden.
 • Wij hebben een proper-watertank in onze garage staan, daar kan maar liefst 112 liter water in. Ja, wij dachten ooit een douche te installeren, oeps. Onderaan de wagen hangt een vuilwatertank van 96 liter.
 • Wij hebben een 70L gastank onderaan de wagen hangen. Je zal ons dus nooit offroad zien gaan.

En hoe gaan jullie dan naar het toilet?

In de keuken. Ik ken een Leuvense huisjesmelker, euh, kotbaas die dat de normaalste zaak ter wereld vindt, dus we hebben ons laten inspireren.

Gerelateerde artikels

Ontdek alles over ons DIY camper verhaal via deze link: https://aufwiedersehengoodbye.com/category/blogs/diy-camper/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s