EsteVans vuurdoop: de eerste roadtrip

Het moment de gloire is bijna aangebroken. De dagen, avonden en nachten die we de afgelopen maanden werkten, hebben allemaal geleid tot dit hoogtepunt: EsteVans eerste roadtrip komt met rasse schreden dichterbij. Tijd om even stil te staan bij de vooruitgang die we geboekt hebben en weg te dromen van onze eerste echte trip.

Spoiler alert: EsteVan is bijlange na nog niet klaar. Maar toch is het tijd om hem al eens op pad te sturen. Op dit moment kunnen we namelijk nog makkelijk aanpassingen maken. En intussen kunnen we eens genieten van even niét aan de camper te werken. Een win-win is geboren.

Hoe zal EsteVan eruit zien voor onze eerste trip?

De meest essentiële onderdelen voor een trip zullen volbracht zijn:

 • De ramen zitten erin, mét muggennet.
 • De muren, vloer en het plafond zijn volledig geïsoleerd.
 • Er is werkende elektriciteit: we hebben dus verlichting én verluchting.
 • We hebben een (bijna volledig) plafond, een vloer en een groot deel van onze wanden. Het ‘werfgevoel’ is dus gezakt tot een tolereerbaar niveau.
 • We hebben (tegen dan hopelijk) een uitschuifbaar bed; we kunnen dus slapen ’s nachts (en Jonas kan ook overdag dutjes doen – of hij het zal mogen van ondergetekende tiran is nog een andere vraag natuurlijk).
 • Er is een chemisch toilet dat we kunnen gebruiken.
 • Er is een LPG-tank gemonteerd onderaan de wagen (door een professional!) die via leidingen is aangesloten (ook door die professional!)
 • We zullen (tegen dan hopelijk) ook een ijskast en fornuis (met oven) hebben om niet hongerig te zijn.
 • We hebben dankzij een genereus kerstcadeau ook al het bestek, borden, glazen en kommen waar we maar van kunnen dromen.
 • Watervoorziening is er zeer basic: er is een proper water tank. Vuil water zullen we moeten afvoeren met emmers.
 • En hoewel we het misschien niet nodig zullen hebben nu: er is ook al verwarming voorzien.

Hieronder een kleine, schokkerige stand van zaken:

Wat moeten we nog asap bouwen?

 • Het geraamte van de banken, opdat het bed kan uitschuiven
 • Een meubel om onze ijskast en combi fornuis/oven te securiseren – en vervolgens deze beide machines aansluiten en testen
 • Een rook- en gasmelder

Ik schat voor bovenstaande zaken 12 jaar nodig te hebben, terwijl we in realiteit nog maar 12 uur hebben dat we eraan kunnen werken. Dit is dan ook het moment waarop er – als dit een tv-programma zou zijn – plots 37 werkmannen vanachter de coulissen komen en er emo-muziek begint te spelen terwijl we in tranen uitbarsten van geluk. Helaas heb ik nog geen enkele camera- noch geluidsman gespot dus de komende tranen zullen vooral van frustratie zijn.

Wat hebben we dan nog niet?

 • We hebben geen andere meubels: geen afgewerkte zitbanken, geen eettafel, geen kasten. Nada, rien. Dit zullen we dus allemaal ad hoc oplossen. Opklapbare tuinstoelen en -tafels mogen uitgeleend worden aan ons (no joke, spreek mij aan, ik zorg prima voor jouw spullen!). Verder nu al een waarschuwing aan de man des huizes: er zal structuur en orde heersen, ook als we uit een valies moeten leven.
 • Douchen zullen we moeten doen op campings, want de onze is nog niet geïnstalleerd.
 • Naast de douche hebben we ook nog geen andere ‘deftige’ wateraansluitingen: dus nog geen gootsteen of wastafel.
 • Niet alle wanden zijn geplaatst, dus we hebben ook nog wat open wanden.
 • Er is natuurlijk nog totaal géén afwerking gebeurd: alle vijzen zijn zichtbaar, er zijn stukken waar het isolatiemateriaal nog te zien is én mijn grootste ergernis: het kleine driehoekje van het visgraatlaminaat valt nog steeds elke vijf minuten scheef. Ik weet al wat ‘per ongeluk’ zal verdwijnen tijdens de rit.

Naar waar trekken jullie?

Lang verhaal kort: we weten het niet helemaal, maar Noord-Italië staat zeer hoog op de ranglijst. Als jullie bepaalde (en betaalbare!) tips hebben om met de camper te doen, is het nu dus hét moment om iets van je te laten horen.

Tips rond de regio’s Turijn, Lombardije, Alto Adige, Ligurië, Emilia, Veneto en Toscane worden aandachtig bekeken. Mij daarna graag niet verder aanspreken op welke regio waar ligt, want laten we eerlijk zijn – er zijn maar vier echte Italiaanse regio’s: bovenkant laars, middenstuk laars, onderkant laars, hak van laars. Iedereen die iets anders beweert, is leerkracht aardrijkskunde.

We zijn vooral op zoek naar rust en dat betekent dus dat we geen eindeloze to-do lijst zullen afvinken qua bezienswaardigheden. Verder willen we ook nog geen stress qua rij-ervaring, dus citytrips staan niét op de lijst. We zoeken makkelijk berijdbare wegen met mooie uitzichten. En als daar dan af en toe een pizza en gelato gegeten kan worden… dan ben ik ook blij.

Kans is dus groot dat het ‘bovenkant laars Italië’ wordt, maar we kunnen ook nog ergens anders eindigen. Eén ding is zeker: “is het dertig graden, dan ziet men deze rollade niet braden”. Er is dus ook een waterkans dat we bij vertrek ons kompas op het noorden zetten.

Gerelateerde artikels

Ontdek alles over ons DIY camper verhaal via deze link: https://aufwiedersehengoodbye.com/category/blogs/diy-camper/

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Bostonbaby schreef:

  Middenstuk laars! Ik lig dubbellllll! 😂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s