Het Gestelpad

Even geen inspiratie voor een nieuwe wandeling, dus via Uitinvlaanderen.be op het Gestelpad terechtgekomen. Berlaar is voor ons slechts een half uurtje rijden, dat was dus mooi meegenomen. De rest van deze mooie top 7 (nummer 3, 4 en 7 kwamen hier al eerder voorbij) volgt later zeker ook nog.

Alles begint met een schandpaal …

“Het is hier ergens. Zoek een schandpaal!”.

Jawel, de wandeling begint en eindigt bij de schandpaal aan de Lambertusplaats in Gestel. Even verder (of even terug, afhankelijk van waar je komt uiteraard), is een kleine parking goed voor – als mijn visueel geheugen het toelaat – een vijftiental auto’s. Van daaruit laat je (met de schandpaal in je rug) je leiden door de witte bordjes met rode pijlen.

Kleine opmerking (dan hebben we dat ook achter de rug): bepaalde delen van de wandeling lopen gewoon langs de openbare weg, zonder echt veel mogelijkheid om in de kant te gaan staan: opletten dus bij deze stukken (en zeker al bij het oversteken).

Deze vlakke wandeling heeft een aantal terugkerende elementen: Grote villa’s of kasteeltjes, de Nete en boerderijen. De site van Berlaar waar we meer info vonden over de wandeling gaf aan dat deze wandeling ‘moeilijk’ was. We vermoeden dat ze bedoelen ‘moeilijk indien met blinddoek afgelegd’, want het wandelen viel zeer goed mee: de frisse buitenlucht, de mooie uitzichten en het gezelschap moesten we er maar bij nemen!

De wandeling is een lus, na een kleine tien kilometer kom je terug bij de parking en schandpaal aan. In ons geval was dat net voor het hard begon te regenen.


  • Start/Einde: Lambertusplaats, Gestel
  • Lengte: een kleine 10 kilometer
  • Duur: 2-2,5 uur
  • Hoogtemeters: Verwaarloosbaar
  • Niveau: Gemakkelijk
  • Drukte: Rustig
  • Ondergrond: Bospaadjes (let op indien het geregend heeft, goed schoeisel kan wel helpen) en asfalt.
  • Markering: Wit bordje met rode pijl (soms al serieus verbleekt door de zon)
  • Wikiloc-link en GPX: LINK

Van de boerderijen hebben we geen foto’s getrokken en ja, zelfs die schandpaal staat niet op de foto. Wat wel op de foto staat zijn de mooie vergezichten die Gestel ons te bieden had.

Onze Score:

Deze wandeling vonden we dankzij onze alomtegenwoordige vriend Google. “Wandeling Provincie Antwerpen” (dichtbij dus). Het is een leuke, gemakkelijke wandeling met mooie uitzichten.

Waardering: 3 uit 5.

Deze wandeling zelf ook gewandeld? Geef hieronder je feedback!

Andere wandelingen?

Klik hier om onze andere wandelingen te verkennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s