De Witloofwandeling in Kampenhout

Je moet het niet altijd ver gaan zoeken om mooi te kunnen wandelen. Voor ons niet ver weg (van Mechelen dus) ligt Kampenhout. Via Toerisme Vlaams Brabant kwamen we op de Witloofwandeling terecht, een vlakke wandeling in een streek vol witloofboeren (niet lang gezocht naar een naam zo blijkt).

Het verbaast ons elke keer weer dat er zoveel mooie plekjes zijn, zo vlakbij, waar we al zo vaak voorbij kwamen, maar nog nooit gestopt waren. Vandaag was weer zo’n moment. Het moet niet altijd de andere kant van de wereld zijn.

De wandeling zelf is mooi aangeduid via knooppunten en brengt je al snel van het ene uitgestrekte veld in het andere. We vragen ons stiekem wel af waarom we zoveel maisvelden tegenkomen, gezien de naam van de wandeling geen rare vraag.

Eenmaal over de helft, komen dan toch de witloofboeren piepen. De ene na de andere. Allemaal huizen met grote loodsen. Op een aantal plekken kan je ook vers witloof kopen. Dit slaan we even over (we hebben onze eigen leverancier ;-)). We zijn stiekem ook niet zo’n hele grote fans van witloof.

Hoewel het mooi weer was, waren de velden toch nog redelijk ‘nat’ van het weer van de afgelopen weken. Onze stevige wandelschoenen hadden we uit luiheid en “het zou wel meevallen” in de auto achtergelaten. Een semi-slecht plan, gezien enkele stukken een leuke modderkleur achterlieten op onze sneakers (ze hebben het alle vier overleefd). Maar kom,, stuntelig wandelen is ook wandelen.

De Witloofwandeling


  • Start/Einde: Gemeenteplein Kampenhout (vertrek naar links, eerste kruispunt links. Vanaf daar beginnen de bordjes)
  • Lengte: 10 kilometer
  • Duur: 2-2,5 uur
  • Hoogtemeters: Een paar, als je goed zoekt.
  • Niveau: Gemakkelijk
  • Drukte: Rustig
  • Ondergrond: Asfaltwegen, voetpaden en (bij ons) zompige paadjes in de velden
  • Markering: Knooppunten: 1 – 129 – 128 – 137 – 138 – 203 – 204 – 205 – 125 – 126 – 127 – 1
  • Wikiloc-link en GPX: LINK

Onze Score:

Een mooie wandeling door een stukje Kampenhout dat we nog niet eerder verkenden.

Waardering: 3 uit 5.

Deze wandeling zelf ook gewandeld? Geef hieronder je feedback!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s