Glow worm adventure time

Op een overzicht met wandelingen stond het er: glow worm. Mijn God, wat een romantisch beeld heb ik niet van gloeiwormen en vuurvliegjes. Insecten die licht geven in het donker. Ik steek de schuld op Grave of the Fireflies (allemaal kijken naar die film).

Dus toen ik het zag staan, wist ik hoe laat het was: die avond zouden we gloeiwormen gaan spotten. Place to be: Maits Rest. Op een blog vonden we terug dat het één van de vier beste plaatsen zou zijn langs de Great Ocean Road om gloeiwormen te spotten. Succes verzekerd. Bovendien: de locatie op zich stond ook hoog aangeschreven.

IMG_20171020_202101_302.jpg
Anneke in boom.

 

 

Eens aangekomen – bij valavond – maakten we een eerste wandeling door het regenwoud. Maits Rest was inderdaad een toppers: een supermakkelijke wandeling die je toch op een authentieke manier door het regenwoud leidt. Na de tocht namen we plaats in de campervan en wachten we tot de zon volledig onderging. We bekeken ook nog even de tips om succesvol gloeiwormen te spotten:

  1. Geen lawaai maken
  2. Niet roken
  3. Nooit aanraken
  4. Geen flash foto’s maken
  5. In feite: zo weinig mogelijk licht maken
IMG_20171020_202032_874.jpg
Gigantische varen

Met dit advies in het achterhoofd trokken we het pikdonkere bos in.

1. Geen lawaai maken: probeer maar eens geen lawaai te maken in een pikdonkere jungle wanneer je hersenen enkel filmpjes afspelen van slangen, tarantula’s en mensetende kangoeroes.

2. Niet roken: Die was wel makkelijk.

3. Nooit aanraken: Ook erg makkelijk, wormen aanraken is sowieso niet mijn ding.

4. Geen flash foto’s maken: Check!

5. Zo weinig mogelijk licht maken: ‘Je ogen raken gewend aan de donkerte‘, verzekerde de auteur. Ik weet niet of de auteur ooit echt in een jungle is geen rondlopen zonder licht, maar dit is absoluut onmogelijk. Gelukkig hebben GSMs tegenwoordig een zaklampfunctie.

Anyway: na urenlang in spanning te wachten en de tips zo goed mogelijk na te leven (no flash photography) kan ik jullie in primeur meedelen hoe een jungle met gloeiwormen er ’s nachts uitziet:

received_10155099623438932
Niet te zien op de foto: de vijf gloeiwormen die we gespot hebben)

Maar geen nood vriendjes! Ik ben zo koppig als een ezel en ik zal ooit massa’s lichtgevende insecten (of bacterieën) tesamen zien. I will never give up.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s