Shopping trip met EsteVan

Yes! De afgelopen weken hebben jullie hier de pragmatische en praktische invalshoek van Het Lief kunnen volgen, maar vandaag mag ik nog eens één van mijn talenten tonen. Winkelen, geld uitgeven, impulsaankopen: ik ben er simpelweg excellent in. Ik wou hier doodgraag alle clichés overboord gooien en de shopping lists voorbehouden aan Jonas en het precisiewerk aan mezelf, maar laten we eerlijk zijn: we moeten nog met dit ding rijden dus het lijkt me best dat ikzelf geen enkele afmeting op m’n geweten heb.

Ik weet dat ik vaak de belediging – sorry, het compliment – krijg dat ik een perfectionist ben. Laten we die urban legend dan maar onmiddellijk uit de wereld helpen: ik ben gewoon een moeilijk mens, maar géén perfectionist. Voor mij hoeft niets perfect, niet in z’n minst omdat ik het gewoonweg niet zie. Het zit ‘m namelijk zo: ik heb géén oog voor detail. Mochten mijn buren hun gevel plots knalgroen schilderen, is de kans groot dat ik het pas na een maand opmerk.

En dus hou ik me deze week bij iets wat ik wél goed kan: delegeren en geld overboord gooien.

Shoppen in Schijndel

Tijdens onze online zoektochten kwamen we al snel uit bij De Wit Schijndel; een gigantische kampeerwinkel in Nederland. We gingen er – nog voor we een camionette hadden – ook al eens naartoe. Die eerste ervaring was enorm beangstigend. De winkel beslaat een gigantische oppervlakte en wat ik me specifiek herinner is een zaal vol tenten, waarvan menig exemplaar beter uitgerust dan mijn eigen woning. Zorgwekkend, vond ik dat.

Volgens de gemiddelde influencer en motivational speaker begint het leven buiten je comfort zone, dus daarom gaven we De Wit in Schijndel nog een tweede kans om ons te overrompelen. Om te vermijden dat we – net als de vorige keer – verloren zouden lopen in het (te) grote aanbod, kwamen we voorbereid: met een shopping list.

De winkellijst

Op onze weloverwogen, maar niet zo superpraktische shopping list stonden volgende items:

 • Een fornuis, met als simpele reden dat we dit fornuis al 1,5 jaar op onze wishlist hebben staan en we de prijs (bij verschillende handelaren) enkel zien stijgen. Een paniekaankoop dus.
 • Een toilet, met als simpele reden dat ik per se een toilet wou kopen omdat ik dit het meest essentiële onderdeel van een campervan vind. Sorry aan alle boskakkers, maar ik volg een andere levensstijl.
 • Zonnepanelen: binnenkort moeten we beginnen met de elektriciteit en dit is toch al één noodzakelijk onderdeel.
 • Watertanks voor vers en vuil water
 • Waterpomp
 • Allerlei tussenstukken voor het watersysteem
 • Compressor ijskast
 • Verwarming

In een ideale wereld waren we steenrijk en hadden we al onmiddellijk alle benodigdheden gekocht, maar voor de volgende shopping sprees wachten we nog wat loonstortingen af. Budgettaire pro tip voor mensen die ook een camper willen bouwen: wacht niet tot de wereld naar de kak gaat door pandemieën, oorlogen en inflatie – da’s blijkbaar niet zo goed voor uw initiële kostenraming.

Uiteindelijk hebben we ons zeer goed aan onze winkellijst gehouden: de waterpomp en tank voor vuil water hebben we niét meegenomen

Next steps

 • EsteVan gaat binnenkort naar de plastisch chirurg en krijgt daar een facelift in de vorm van ramen en ventilatie.
 • Hierdoor moeten we even afscheid nemen van ons busje en kunnen we dus weer even geen werk in de bestelwagen verrichten. We gaan waarschijnlijk verder werken aan het geraamte van ons uitschuifbaar bed.
 • Zodra we EsteVan terug hebben, gaan we verder met isoleren

Tijdsindicatie- en kosten

Ben je zelf van plan een campervan om te bouwen? Dan vind je het misschien wel interessant om te weten hoeveel deze stappen ons gekost hebben qua tijd en geld. We kunnen hier natuurlijk enkel een richting geven; de uiteindelijke kosten zullen altijd afhangen van de staat van jouw eigen bestelbus.

Tijdsbesteding

Met twee personen, om en bij …

 • Schuren en vernissen planken: 1,5u (x2)
 • Shopping trip: 6u (x2) – het is ver en met toffe breaks en zo, oké?

Kosten:

Hoeveel je uitgeeft aan de inrichting van je camper hangt 100% van jezelf af en je eigen wensen. In volgende blogposts zullen we stilstaan bij verschillende elementen van onze verbouwing (watersysteem, elektrisch systeem,…), wat onze wensen en vereisten waren en hoeveel dit gekost heeft.

Gerelateerde artikels

Ontdek alles over ons DIY camper verhaal via deze link: https://aufwiedersehengoodbye.com/category/blogs/diy-camper/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s