De Bronnen van de Voerstreek

De Voerstreek was voor ons nog een grote blinde vlek. De eindejaarsperiode bracht hier verandering in. Zelfs met storm Bella op de achtergrond een aangename wandeling.


  • Start/Einde: Sint-Martens Voeren
  • Lengte: 8,4 km
  • Duur: 2 uur
  • Hoogtemeters: 148 meter
  • Niveau: Gemiddeld
  • Drukte: Zeer rustig (December)
  • Ondergrond: Bospaden en kleine stukken geasfalteerde weg
  • Markering: Knooppunten: 48 – 54 – 67 – 66 – 65 – 64 – 63 – 62 – 60 – 55 – 47 – 91 – 48
  • Wikiloc-link en GPX: LINK


Geen verhitte politieke debatten voor ons, wel een leuke wandeling. In 2013 blijkbaar nog uitgeroepen tot mooiste wandeling van Vlaanderen (Vlaanderen Vakantieland). Tijd om dat eens te testen.

We parkeerden ons aan de kant van de weg in Sint-Martens Voeren bij één van de knooppuntmarkeringen. Helaas was het weer ons niet goed gezind en waren we blij dat we onze regenbroek en regenjas meegenomen hadden. Storm Bella raasde over het land. Niet al te veel regen, maar wel heel veel wind. Dat merkten we meteen toen we over een omgevallen boom mochten klauteren. Toch even twijfel, … terugkeren?

De wandeling is er eentje van stijgen en dalen en door de recente regen was alles een beetje modderig, maar de uitzichten die we er voor in de plaats kregen, waren zeker de moeite. Je loopt op smalle bospaadjes, door velden en prachtige winterlandschappen (toch eens overwegen om deze wandeling ook eens in de zomermaanden te proberen). We komen slechts een handvol andere wandelaars tegen, maar dat ligt vermoedelijk aan het slechte weer.

Extra: om de zoveel tijd komen we Moeder Maria in een klein kapelletje tegen. We bidden voor beter weer, maar onze gebeden worden niet meteen verhoord. Bij dat slechte weer toch ook even denken aan deftige wandelschoenen en opletten voor uitschuiven in de modder (we spreken uiteraard uit ervaring.

Onze Score:

Het slechte weer gooide wat roet in het eten, maar in het algemeen een zeer aangename en zeer duidelijk bewegwijzerde wandeling.

Waardering: 4 uit 5.

Deze wandeling zelf ook gewandeld? Geef hieronder je feedback!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s