Uitdaging #15: 1 week zonder cola

Ik begin mijn week zonder cola op het moment dat we door de Outback vertrekken. Een prima keuze, denk ik zelf, want drankjes met caffeïne én warmte zijn een slechte combinatie. Jonas drinkt de laatste restjes cola zero op.

Dag 1

Na een eerste dag in onmenselijke hitte lach ik ’s avonds nog dat ik mijn cola wel mis. Nu, ik was zodanig moe en verward dat ik op dat moment met àlles lachte. Jonas vroeg op een bepaald moment bezorgd of ik nu aan het lachen of aan het wenen was. ‘Dat ziet er namelijk exact hetzelfde uit‘, laat hij weten. Door de hitte weet ik het even zelf niet meer.

Dag 2

Nog warmer. Bij het zwembad van de camping – ja, campings hebben hier zwembaden – staat een koelkast vol cola. Andere gasten lopen al pronkend voorbij. Ik ben jaloers, maar blijf sterk. Ik drink in de campervan van warm water. Les geleerd: altijd 1 fles water in de ijskast zetten.

Dag 3

Vandaag eten we in de Daly Waters Pub. Ik mag geen cola nemen, water ligt er met hopen (en goedkoper) in de campervan dus ik kies voor Sprite. Ik hoop dat deze frisdrank-zonde me vergeven wordt. Enkele honderden kilometers verder kijk ik in de koelkast van een tankstation verlangend naar de flessen cola zero. 8,88 AUS. Ik pas en besef pas een dag later dat de uitbater de prijzen op het label gewoon niet had ingevuld.

received_10155075335583932
Daly Waters Pub

Dagen 4, 5, 6 en 7 

Blijkbaar duurt het ongeveer 72 uur voordat een cola zero-verslaving uit je systeem is, want de volgende dagen zijn easy. Of misschien is het gewoon basic instinct dat je bij 34°C enkel water wilt. Ik weet alleszins één ding: de vraag wat ik het meest ga missen tijdens de zes maanden reis heb ik steevast verkeerd beantwoord. Nee, het zal geen brood zijn. Het zal Spa Barisart zijn.

Vanaf Adelaide – wanneer de temperatuur op één nacht plots daalt van 34°C naar 14°C – komt de oude liefde weer boven en geef ik toe aan de verleiding.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s