11 Oktober: De tocht naar de rode steen

Vandaag op de planning: nog meer rijden. Wilt men de Grote Rode Steen zien, dan moet men veel kilometers vreten. Of binnenlandse vluchtjes boeken, maar dat is toch maar half de charme, right?

We rijden van Tennant Creek naar Alice Springs. Onderweg niet veel te beleven. In Barrow Creek stoppen we even bij een one stop shop: benzinepomp, bar, restaurantje,… Hier ontmoeten we Michael, de eigenaar. De bar hangt opnieuw propvol souvenirs: bankbiljetten, petten, kaarten. Het lijkt wel een constante. In tegenstelling tot Daly Waters praat Michael maar al te graag met ons. Of we uit het Vlaamse, Franstalige of kleine Duitstalige deel van België komen, wilt hij weten. Hij is ook heel fier: Bert Longin heeft hem enkele dagen eerder zijn truitje gegeven. Longin rijdt met de Solar Challenge mee. Michael denkt dat Nederland of Japan de Challenge zal willen. Het gaat altijd tussen die twee landen, verzekert hij ons vijf keer.

Wanneer we onze benzine betalen, zegt hij ook fier dat hij een sticker heeft van dat ene Belgische radiostation. Studio Brussel? Yep. Alle andere doen er niet toe, zegt hij zelfverzekerd. Alvorens nog een pet van Passchendale boven te toveren.

Een vreemde wereld hier in de Outback. Zo ver weg verwijderd van alles en deze man heeft allicht meer nationaliteiten ontmoet dan de doorsnee wereldreiziger.

We stappen onze auto in en rijden opnieuw verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s