11 Oktober: De tocht naar de rode steen

Vandaag op de planning: nog meer rijden. Wilt men de Grote Rode Steen zien, dan moet men veel kilometers vreten. Of binnenlandse vluchtjes boeken, maar dat is toch maar half de charme, right?

We rijden van Tennant Creek naar Alice Springs. Onderweg niet veel te beleven. In Barrow Creek stoppen we even bij een one stop shop: benzinepomp, bar, restaurantje,… Hier ontmoeten we Michael, de eigenaar. De bar hangt opnieuw propvol souvenirs: bankbiljetten, petten, kaarten. Het lijkt wel een constante. In tegenstelling tot Daly Waters praat Michael maar al te graag met ons. Of we uit het Vlaamse, Franstalige of kleine Duitstalige deel van België komen, wilt hij weten. Hij is ook heel fier: Bert Longin heeft hem enkele dagen eerder zijn truitje gegeven. Longin rijdt met de Solar Challenge mee. Michael denkt dat Nederland of Japan de Challenge zal willen. Het gaat altijd tussen die twee landen, verzekert hij ons vijf keer.

Wanneer we onze benzine betalen, zegt hij ook fier dat hij een sticker heeft van dat ene Belgische radiostation. Studio Brussel? Yep. Alle andere doen er niet toe, zegt hij zelfverzekerd. Alvorens nog een pet van Passchendale boven te toveren.

Een vreemde wereld hier in de Outback. Zo ver weg verwijderd van alles en deze man heeft allicht meer nationaliteiten ontmoet dan de doorsnee wereldreiziger.

We stappen onze auto in en rijden opnieuw verder.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s