How to wereldreis

on

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het staat met de wereldreis. Moeilijk om te beantwoorden, want soms heb ik het idee dat het voor geen meter opschiet. Vraag het me op een ander moment en het lijkt allemaal erg snel te gaan.

Daarom een overzicht van welke stappen we al ondernomen hebben. Een handig overzicht als je dus zelf lang op reis wilt gaan.

3,5 jaar voor vertrek

In een hotelkamer in Thailand nam ik voor mezelf een besluit: ik zou lang op reis gaan. Zodra dit voor mij duidelijk was, had ik nog maar één prioriteit: de reis. Dat wilt zeggen dat deze lange reis intussen al drie jaar lang mijn leven op één of andere manier beheerst. De meest concrete manier: sparen. Daar startte ik 3 jaar geleden mee.

2 jaar voor vertrek

Mijn hart had ik al verloren aan Azië nog voor ik er een voet aan grond had gezet. De plannen worden concreter en de globale reisroute begint vorm te krijgen in mijn hoofd. Voorlopig blijven het ‘vage plannen’. Prioriteit blijft nog altijd op budget blijven om de plannen in realiteit om te zetten.

1,5 jaar voor vertrek

Ik beslis hulp te zoeken bij een gezondheidscoach. Ik geef mezelf een jaar om een gezond BMI te krijgen en een half jaar om te bewijzen dat ik dat BMI kan aanhouden. Dit zou ervoor moeten zorgen dat ik fitter ben op reis, langere wandeltochten kan maken en meer kan genieten. Na 8 maanden ben ik zestien kilo lichter en heb ik m’n gezond BMI behaald. Nu is het een kwestie van vasthouden.

1 jaar voor vertrek

We beginnen het nieuws beetje bij beetje wereldkundig te maken. Eerst aan familie en vrienden en later ook op het werk. Een klein jaar voor vertrek weten we zo ook: het wordt verlof zonder wedde.

Zes maand voor vertrek

Daar zitten we nu. En nu wordt het allemaal een pak concreter:

 • Onze ‘camper’ voor Australië is geboekt. Een groot uitgevallen station car met een matras in.
 • We boekten vliegtuigtickets: intussen al vier zelfs.
 • We contacteerden onze huisarts, mutualiteit en stad. Respectievelijk voor vaccinaties, reisverzekeringen & sociale bijdragen en een internationaal rijbewijs.
 • We boekten toch al enkele kamers in Singapore en ook onze eerste/laatste nachten in Australië en Indonesië.
 • En we proberen nog steeds een huurder te vinden voor ons fantastische appartement.

Het wordt concreet. Waar alles tot voor kort nog vaag bleef, begint het nu vorm te krijgen. Al denk ik soms dat het pas ‘echt’ zal zijn als het vliegtuig opstijgt (en terug landt, fingers crossed).

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Bostonbaby schreef:

  Zo een fantastische plannen… ik hoop dat je snel iemand vindt voor het appartement. Ons avontuur ligt bijna een jaar achter ons en nu zeggen we ‘wij hebben dat gedaan, cool he! 🙂
  Btw, kudos voor het afvallen, op een rustige en gezonde manier!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s