Lang op reis

Het begon allemaal met één boek: Ariadne van Willy Schuyesmans.

Netflix bestond nog niet. Internet was alleen toegankelijk in de donkere uren van de nacht; wanneer er geen telefoontjes meer verwacht werden. Ik verbeterde mijn persoonlijke Snake-recorden op mijn Nokia 3310, maar zelfs dat begon te vervelen.

Dus begon ik te lezen. Ik bestelde enkele boeken om me tijdens de zomer gezelschap te houden. Eén van deze boeken was Ariadne, een boek over een jong meisje dat naar Kreta reist. Zij ontmoet een soort Griekse God in de vorm van een wezen dat Theseus heet. Ze wordt verliefd. Een hedendaagse kijk op de mythe van de Minotaurus.

Terwijl ik Ariadne las, werd ook ik verliefd. Het idee Kreta deed mijn hart sneller slaan. Ik begon meer bewust te kijken naar de vliegtuigen die overvlogen. Ik vroeg me af hoe het voelt om te vliegen.

Ik begon meer bewust te kijken naar de vliegtuigen die overvlogen. Ik vroeg me af hoe het voelt om te vliegen. Ik kreeg ook een antwoord op die vraag: het voelt vreselijk.

Nadat ik me had ingeschreven aan de universiteit kreeg ik ook een antwoord op die vraag: het voelt vreselijk. Maar mijn vliegangst even terzijde: het reizen an sich voelt fantastisch. Het onbekende ontdekken, nieuwe dingen leren kennen, onvoorstelbare smaken leren proeven. Mijn eerste reis ging richting Italië. Niet naar Kreta. Los van mijn vliegangst blijk ik ook angstig voor Kreta. Wat als mijn torenhoge verwachtingen nooit ingelost kunnen worden door mijn eerste liefde?

In afwachting van een vleugje moed dat me naar Kreta brengt; reis ik intussen de wereld af. Met een hoogtepunt in 2017. Vanaf oktober zullen Het Lief en ik zes maanden België achter ons laten. We reizen naar Australië, Zuid-Oost Azië en Taiwan.

Onze route:

 • België
 • Singapore
 • Australië
 • Indonesië
 • Maleisië
 • Myanmar
 • Laos
 • Vietnam
 • Cambodja
 • Taiwan
 • België

Misschien vind ik hierna wel de moed om dat ene eiland in de Middellandse Zee te bezoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s