Kata Tjuta – The real MVP

Vlakbij Uluru ligt Kata Tjuta – letterlijk vertaald: ‘veel hoofden’. De Engelstalige Australiërs noemen het gewoonweg ‘The Olgas’. Kata Tjuta is een hoop rotsformaties vlakbij elkaar; en – laten we eerlijk zijn – eigenlijk nog een pak indrukwekkender dan Uluru. Of dat vind ik dan toch.

received_10155082693643932

Valley of the Winds

We beginnen ‘s ochtends aan de wandeling Valley of the Winds. Een wandeling met zo’n sprookjesachtige naam kan niet anders dan prachtig zijn. Al die pracht komt wel met een prijs: het is een relatief stevige wandeling met behoorlijk steile stukken. ‘s Middags bereikt de temperatuur z’n hoogtepunt: gelukkig klokken we vandaag af op ‘maar’ 29°C.

Dat en het feit dat de wandeling z’n naam alle eer aandeed, maakte het een aangename wandeling met mooie vergezichten. Enige nadeel: Jonas is nog steeds Lord of the Flies.

received_10155082693668932

Valley of the Winds

received_10155082694258932

Valley of the Winds

received_10155082693078932

Fotogeniek.

Na twee wandelingen rijden we richting camping om onze campervan – Gerry – op orde te zetten. Een Chinese vrouw wou ‘m al kopen, dus we moeten ervoor zorgen dat-ie blijft shinen. We koken noedels en onze camping skills gaan weer met +1.

Het omgekeerde kan van het budget gezegd worden. Door de liters dure benzine zitten we intussen al enorm boven budget. Gerry is niet het meest ecologische paard ter wereld en dus ook niet het meest budgetvriendelijke. Maar los daarvan is de relatie intussen toch al verbeterd.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s