4 dagen Singapore

De eerste bestemming werd getest en goedgekeurd. De reis begint in Singapore. Ontdek onze vijf tops en drie flops van de afgelopen dagen.

Singapore: 5x top

1. Mix van culturen

Singapore is een fantastische mix van culturen, religies en gemeenschappen. En dat uit zich in alles: een enorme diversiteit aan eten, een rijke mix van buurten en een indrukwekkende geschiedenis. We starten Singapore met een tour door Baba House, een woning van Peranakan-Chinezen, waar de mix van culturen al onmiddellijk duidelijk wordt. Daarna trekken we door Colonial District, Chinatown, Little India en Kampong Glam. De ene buurt vloeit schijnbaar feilloos over in een nieuwe. In Kampong Glam, de Arabische wijk, sieren prachtige street art werken de muren. Ik waande me onmiddellijk in een Aziatisch Londen.

received_10155057651298932.jpeg
Een kleurrijke markt in Little India, Singapore.
received_10155057650533932.jpeg
Haji Street met mooie graffiti in de Arabische wijk Kampong Glam

2. Gardens by the Bay

Een verrassing: hoewel enorm toeristisch – na de lichtshow deden we er zo’n 20 minuten over om uit het ding weg te spartelen – was Gardens by the Bay ook vooral heel mooi. Vooral de serres waren adembenemend en – in mijn opinie – indrukwekkender dan de Royal Botanic Gardens. De Gardens liggen vlakbij het Marina Sands Hotel en vormen zo samen een mooie compositie. De lichtshow in de Supertree Grove ’s avonds was mooi – en dat kunnen de duizend andere toeristen die er samen met ons waren bevestigen.

received_10155057651078932.jpeg

received_10155057650968932.jpeg

3. MRT

De Mass Rapid Transit – ofte: de metro. Zo spectaculair om in een top 5 te staan? Welnee, maar de airco van de MRT was onvergetelijk, broodnodig en voelde op af en toe aan als het échte hoogtepunt van het moment. De eerste dag kregen we nog rare blikken toen we locals vertelden dat we graag lange afstanden door steden wandelden.De tweede dag deden we nog altijd onze afstanden, maar dan met een vleugje airco ertussen.

4. Hawkers

Onmiddellijk na onze aankomst in Singapore gingen we op zoek naar eten. Het was een lange vlucht en al lang avond. We eindigden in één van de oudste hawker centers van Singapore: Old Airport Road. Helaas: geen airco, maar wel het lekkerste eten van de hele vakantie. En dat voor amper 7,5 euro (voor ons twee).

5. MacRitchie Reservoir

Een wandeling van 7 km met als graad ‘intermediate/difficult’ en een geschatte duur van 4u: dat stond er op de planning. In realiteit ging het er een pak makkelijker aan toe dan verwacht: het pad bestond voornamelijk uit houten paadjes en ook de suspension bridge bleek erg stevig. De moeilijkheid lag ‘m niet zozeer in het parcours, maar wel in de zinderende hitte. Na de wandeling spendeerde ik twintig minuten bij de wasbakken in het toilet en spletste ik m’n gezicht 47x nat. Hoogtepunt van de wandeling: de familie makaken die onze weg kruisten.

received_10155061992623932.jpeg

Singapore: 3x flop

1. Vaarwel favoriete trui

Nog voor aankomst in Singapore maakte ik het voornemen om minder gewicht mee te sleuren onmiddellijk waar: ik vergat mijn favoriete trui op het vliegtuig. Ik hoop dat Turkish Airlines iemand heel gelukkig kan maken met mijn trouwste trui. Dat zal me leren om op het laatste ogenblik nog een all-time favo mee te nemen.

2. Singapore Zoo

Het leverde ons dan wel enkele knappe foto’s op: Singapore Zoo kon de verwachtingen niet inlassen. Misschien zijn we intussen al te verwend met onze eigen dierentuinen – of misschien zijn dierentuinen niet aan mij besteed.

received_10155061991678932.jpeg
Singapore Zoo
received_10155061991108932.jpeg
Singapore Zoo
received_10155061991028932.jpeg
Singapore Zoo

3. Dure keuzes

En dan iets dat we onszelf hebben aangedaan: hoewel het enorm makkelijk is om in Singapore goedkoop plezier te hebben en te eten; hebben we nog te vaak een te dure optie gekozen. Bij ons eerste ontbijt belandden we bij de Starbucks: ontbijt 3x zo duur als het avondeten van de avond ervoor – en zeker niet 3x zo lekker.

Singapore: 1x gewoon vreemd

1. Porsche loving

Het hotel mocht dan wel ‘goedkoop’ zijn naar de standaarden in Singapore: dat had een reden. We zaten pal in een red light district. Toegegeven, niet alleen bekend om zijn prostituees – maar ook om z’n eten. Het meest vreemde aan de buurt waren mogelijks niet de mannen die ’s nachts (en overdag) op straat rondhingen. Nee, het vreemdste was de witte Porsche die tussen alle bouwvallige huizen stond en élke dag gewassen werd. Ik hoop dat de liefde waarmee die Porsche onderhouden werd ook afstraalt op de dames die hem hebben helpen kopen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Carolien schreef:

    Ha, de metro in Singapore is de beste ter wereld, naar mijn bescheiden wereld. Elke keer als ik in Londen zit te puffen in een metrostel moet ik terugdenken aan de heerlijke koelte van de metro in Singapore.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s