0110 – 11

1 oktober 2006, Centraal Station Antwerpen

Een 17-jarige studente leest in haar boek. Ze omschrijft het als ‘onvergetelijk’. Veel zin heeft ze niet in de ontmoeting die weldra plaats zal vinden. Zij wilt graag haar grote idool – Tom Barman – zien optreden tijdens de 0110 Concerten voor Verdraagzaamheid. Tot dat optreden begint, zou ze perfect gelukkig zijn: alleen met haar boek.

Over enkele ogenblikken zal er een jongen op haar afstappen. Het gevolg van een experiment waarbij ze zich voornam om meer ‘ja’ te zeggen. En dus zei ze ook schoorvoetend ‘ja’ toen de jongen vroeg om samen naar het concert te gaan. Hoewel ze elkaar nog nooit eerder gezien hebben, kennen ze veel details uit elkaar leven. Ook in 2006 heeft het internet weinig geheimen – en al zeker niet als je ze expliciet uitschrijft op een blog.

In haar ooghoeken ziet ze een paar schoenen op haar afkomen. Ze houden halt. Met veel zin voor drama – en de nodige portie tegenzin – gooit ze haar boek dicht en spreekt ze de jongen aan met de meest charmante openingszin ooit: ‘De uitgang is afgezet door werken, we geraken hier nooit nog buiten‘.

1 oktober 2017, Zaventem Luchthaven

De titel van dat ‘onvergetelijke boek’ kent ze al lang niet meer. De laatste keer dat dEUS uit de boxen schalde is alweer enkele jaren geleden. Intussen heeft Win Butler zijn plaats ingenomen. Eén ding is onveranderd gebleven: de jongen.

Ook vandaag zal ongetwijfeld de nodige portie dramatiek met zich meebrengen. En ook vandaag zal hij haar daar niet voor beschimpen. Een performante oplossing zal aangereikt worden.

Vandaag – exact 11 jaar na hun eerste ontmoeting – trekken ze de wereld rond. Daarvoor heeft hij haar te danken: zij droomt groter dan groots met een grote daadkracht en vastberadenheid. En daarvoor heeft zij hem te danken: met zijn praktische oplossingen en toewijding. Zo zullen zij elkaar de volgende zes maanden aanvullen en in balans houden.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Bostonbaby schreef:

    Schattigaards!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s